Den stigende mode med genbrugsbutikker og indflydelsen på modeindustrien

Takket være internettet er vi i stand til at gøre mange ting online, som tidligere ikke var muligt, såsom at besøge sider som https://bingomaten.dk/, chatte med venner og selvfølgelig shoppe og sælge tøj. Salg af brugt tøj er især steget som en populær aktivitet blandt mennesker over hele verden, og mange sælger deres tøj på sociale medier. I Australien siges det at over halvdelen af befolkningen shopper en gang imellem på genbrug. Det forventes at markedet for brugt tøj og tilbehør vil omsætte for 53 milliarder dollars i 2023. Et marked som ikke påvirkes af inflation og lignende på samme måde som modeindustrien for nyt tøj. 

Bæredygtig til en god pris

Genbrug har længe været kendt for at have lavere priser. Det koster ikke det samme at købe nyt tøj, som tøj der allerede har været elsket af en anden person. Desuden giver det mænd og kvinder mulighed for at shoppe i hårde tider, hvor pengene er mindre værd. Derudover er det en bæredygtig løsning og miljøvenlighed i sig selv er på mode. 

Unik mode

De yngre generationer foretrækker mode, som er unik. Det handler om at skille sig ud blandt mængden. Der kan være en form for respekt i at kunne gøre et godt kup på genbrug og style et fedt outfit. 

Måske kan det endda føre til likes på de sociale medier. Selvom det måske ikke bør være fokus, er der ingen tvivl om mange personers motivation er at score point med ”outfit of the day”, som også har et hashtag med #ootd.

Det er billigere

Mange gange er det langt billigere at shoppe bæredygtigt. Det gælder generelt hele vejen rundt, medmindre der er tale om vintage tøj, som måske er svært at finde. Ellers kan du typisk få tøj, som du kan shoppe nyt, til en langt lavere pris, mange gange til mere eller mindre den samme kvalitet. 

Shopping giganterne hopper med på moden

Flere store modehuse og shopping sider rider med på bølgen. Tag blot Zalando, som er en af danskerne foretrukne steder at købe mode på nettet. Her kan du shoppe genbrug med blandt andet Zalando Zircle. Det betyder at produktet tilhører en anden kunde, og at det sælges som genbrug på siden. På den måde kan produktet få et nyt liv hos dig. Zalando er blot et ud af mange eksempler på hvordan platforme, som normalt kun sælger nyt tøj, nu også er begyndt at sælge genbrug.

Lej tøj og tilbehør

I forlængelse med nyt tøj og genbrug, er der også kommet et koncept med at lege tøj. Forestil dig at du skal til et bryllup og du ønsker et unikt look. I stedet for at købe en ny kjole, kan du leje en kjole via en anerkendt virksomhed. Det samme kan du gøre med tasker og anden form for tilbehør. På den måde fylder du ikke garderoben op med tøj, som du måske kun kommer til at bruge en gang. 

Du er også bæredygtig på samme tid. Det kan endda være sjovt at tænke over hvor mange sjove stunder netop den kjole har været en del af. Alt dette er en del af den revolution som second hand har sat i gang i modeindustrien.