8 fordele ved at shoppe i genbrugsbutikker

Der er mange gode grunde til at shoppe tøj, tilbehør og ting til hjemmet i genbrugsbutikker. I dag har vi udvalgt otte gode grunde til at shoppe bæredygtigt i stedet for at investere i helt nye produkter. Dem kan du se nedenfor.

Shop designer tøj og tilbehør billigere

Det er ofte muligt at gøre et godt kup med genbrug. Du kan også mange gange købe designervarer til en lavere pris ved at shoppe bæredygtigt. Hvem ved om du måske kan gøre et kup med en taske af Louis Vuitton på genbrug? Det samme gælder med Chanel, Tommy Hilfiger, Michael Kors og mange andre brands. 

Spar penge på børnetøj

Vi bliver ved med at fokusere på besparelser. Hvis du har børn, ved du sikkert at de hurtigt vokser ud af deres tøj. Ligeledes bliver tøjet hurtigt slidt og beskidt. Desuden går de mindste børn sjældent op i hvad de har på. Derfor kan du spare penge og være mere bæredygtig ved at shoppe børnetøj i genbrug. 

Vær et godt eksempel

Netop med børn kan du være et godt eksempel for de kommende generationer. Børn adopterer normalt dine shoppevaner. Derfor kan det være en god ide at lære dem hvor vigtigt det er at være bæredygtig. Det handler om meget mere end shopping. Du lærer dit barn at tage passe godt på planeten. 

Det er en sjov og social aktivitet

Du kan shoppe genbrug på tværs af generationer. Desuden er det en sjov aktivitet med veninderne. Her handler det om meget mere end blot at kigge på de nye kollektioner hos Zara. I kommer til at se finurlige ting og opdage skjulte gemmer, når i shopper i genbrug og det er ofte en meget bedre oplevelse end at shoppe nyt. 

Unikke gaver 

Netop med venner, kan du også købe unikke gaver med genbrug. Det kan godt være at produktet ikke kan blive returneret, men du kan finde en unik gave, som måske har mere historie end et nyt produkt. Dog kan det være smart at tjekke med din ven eller veninde om han eller hun har det fint med at modtage en genbrugt gave. Hvis personen allerede er vild med second-hand behøver du nok ikke at spørge. 

Lav dit eget tøj

Måske kan du ikke strikke eller lave dit eget tøj. Du kan dog komme tæt på med genbrug. I og med at det er en lavere pris, kan du måske lege mere med din kreativitet. Du kan prøve dig frem, og hvis det går galt, har du i det mindst lært noget nyt. 

Genbrug til engangsbrug

Det er ikke bæredygtigt at shoppe til engangsbrug, men nogle gange er det ”nødvendigt”. Måske mangler du et kostume til fastelavn. Det kan være at du skal bruge en julesweater. I tilfælde som disse kan du spare penge og være bæredygtig med genbrug. 

Meget mere end tøj

Vi tænker mest på tøj, når vi tænker på genbrug, men det er faktisk mere end det. Du kan også indrette dit hjem med unikke elementer, som sikkert vil imponere dine besøgende. Hvorfor købe et maleri i IKEA, når du kan shoppe genbrug?