Er det muligt at opbygge en capsule wardrobe med genbrug?

Mange personer har begrænset plads derhjemme. Det gælder især når de bor i en lejlighed. Derfor kan det knibe med plads til tøj og tilbehør. Det har ført til at konceptet med en capsule wardrobe er blevet utroligt populært. Her er der tale om et koncept, hvor antallet af beklædningsgenstande i dit tøjskab er reduceret. De passer nemt sammen på kryds og tværs. Spørgsmålet er om det er muligt med genbrug? Her er svaret både ja og nej. Vi svarer dig nedenfor.

Det kommer an på din stil

Sammensætning af et look kommer i høj grad an på din stil. Hvis du foretrækker mange detaljer og farver, kan det måske være mere kompliceret at danne looks med en capsule wardrobe. Dog er der personer, som er meget dygtige til at få ting til at passe sammen. Derfor er det bestemt ikke umuligt.

Det er også sandt at du sagtens kan lave en capsule wardrobe med genbrug, hvis du fokuserer på basisfarver. Her tænker vi især på beige, hvid, sort og grå. De farver er nemme at kombinere med hinanden, og der er mange ting i genbrug i netop de nuancer. 

Tøj der aldrig går af mode

En del af en capsule wardrobe kan også sagtens være tøj, som aldrig går af mode. Tag fx en denim jakke, som nok aldrig vil gå af mode. I den anden ende går jeans nok heller aldrig af mode. Det samme gælder med en sort læderjakke. Sorte tasker passer også fint ind i en capsule wardrobe. Derfor kan du sagtens shoppe i genbrug for at købe tøj og tilbehør, som aldrig går af mode. 

Masser af muligheder

Du har bogstaveligt talt en verden fuld af muligheder med bæredygtig shopping. Med andre ord er du ikke begrænset blot fordi du går efter specifikt tøj, når du shopper bæredygtigt. Måske hjælper det dig endda med at spare penge og at undgå impulskøb, når du shopper bæredygtigt enten fysisk i butikkerne eller på nettet. 

Shop udenfor årstiderne

Du kan lave en god garderobe ved at shoppe, når tøjet ikke har høj efterspørgsel. Genbrugsbutikker sætter også priserne i forhold til årstiden. Derfor er det en god ide at shoppe udenfor årstiderne. 

Det skal forstås som at i og med at der ikke er tale om nye kollektioner, giver det ikke meget mening at shoppe en vinterjakke til en dyrere pris end nødvendigt. Mange gange kan du gøre et godt kup ved fx at shoppe en vinterjakke om sommeren. Det gælder især i fysiske genbrugsbutikker, som helst vil af med det tøj, som fylder alt for meget på stativerne. 

Ryd ud i din garderobe

Før du går i gang med at shoppe, bør du rydde ud i din garderobe. Som sagt handler en capsule wardrobe om at have et reduceret antal af beklædningsdele. Tænk derfor over hvilke farver du ønsker at kombinere i dit klædeskab. Smid naturligvis ikke tøjet ud. Giv det til venner eller familie, eller doner det til genbrug

Prøv dig frem

Måske kan det virke svært, hvis dette koncept er nyt for dig. Bare rolig, det handler om at prøve sig frem. Tjek gerne videoer på nettet. Der er også forskellige serier på Netflix. Du kan endda læse bøger eller tjekke ting på Instagram. Mulighederne er mange, når du bygger din capsule wardrobe. God fornøjelse.